We gaan nog niet naar huis! (gelukkig niet zeg);)
Door: Niels
Blijf op de hoogte en volg Niels
08 Maart 2011 | China, Hangzhou
Ik wil niet weer hetzelfde beginnen zoals mijn vorige blogs.. alleen ik kan niet anders beginnen dan dat het hier echt super is! Vandaag is het hier vrouwen-dag, dus het was best druk in het restaurant en 90% was vrouw. Elk jaar is er in China een dag dat de vrouwen in het zonnetje worden gezet. Ze krijgen cadeautjes en op het werk soms vrij om leuke dingen te doen. In het hotel krijgt iedere vrouwelijke collega een cadeautje vandaag.
Ik heb het onderhand te druk met het schrijven van een verhaal, vandaar dat ik tijdens werk elke middag eventjes wat op mag schrijven wat ik zoal heb meegemaakt, anders vergeet je die dingen toch een beetje.
Morgen zit ik hier alweer een maand.. een maand weg van Nederland en vertrouwde omgeving. In Spanje ging de tijd af en toe zo langzaam en deed je elke keer hetzelfde. Toen was het niet alleen leuk dat er mensen kwamen, je had ze ook nodig! Nu is het leuk als mijn ouders en Joost komen en wil ik ze zooo graag alles laten zien wat ik hier elke dag zie. Soms moet je ook gewoon dingen gezien hebben! De natuur is prachtig hier buiten de stad, het verkeer is soms echt chaos als je op je fiets zit en je nekharen gaan toch weer overeind staan als je iemand achter je hoort roggelen en een dikke klodder spuug op de grond spuugt, haha.
Sinds ik in de Coffee Garden werk heb ik al wat leuke contacten hier en daar. Ik was al een tijdje met een jongen van de keuken aan het praten en we gingen dinsdagavond een drankje doen bij Starbucks.. een van de weinige Chinezen die ook echt vlot met je meepraten en grappen maakt!
Iedereen die in het hotel werkt trouwens, heeft een Engelse naam gekregen van de HR manager. De jongen uit de keuken heet Albert en de afgelopen week hebben we al 3x afgesproken. Hij vroeg of hij mee uit kon het weekend. De chinezen kennen het uitgaan niet echt zoals wij dat kennen in Nederland. Hier is het gezellig een drankje doen en naar huis om 01:00, zeggen ze. Dus voor het eerst heeft hij gedanst en we zijn samen met de andere meiden helemaal los gegaan haha! Hij vond het helemaal geweldig en vond het echt leuk dat ik heb ‘m mee had genomen. Gisteren was mijn 2e dag van het weekend en Albert stond klaar met z’n auto om door Hangzhou te rijden. Echt chaos op de weg en toeteren is hier echt heel normaal. Als mensen hier gewoon als een kip zonder kop oversteken toeteren ze vast even om ze te waarschuwen. Ook boven de weg heb je af en toe geflits en dat is een camera om auto’s te tellen de hele dag door.
Lekker muziekje op in de auto en rijden maar… hij heeft me verschillende mooie plekken van de stad laten zien en uiteindelijk zijn we naar een groot winkelcentrum geweest!
Naast alle dure merken toch een verademing dat er ook een H&M zat… uiteindelijk had hij een leuk Chinees restaurant op het oog om wat te gaan eten.. Dus hij had allemaal verschillende gerechten besteld en dat moest je dan met je stokjes eten.. hier drinken ze trouwens bij het eten graag warm of zelfs heet water.. terwijl wij het juist koud willen hebben! Het was best duur maar hij moest en zou betalen dus dat was echt heel aardig van hem. Er was ook een schaatsbaan in dat winkelcentrum, hij heeft nog nooit geschaatst. Vrijdag vroeg hij me mee naar een soort winkel of markt met allemaal shirts en alles vooral voor jongens. Gisteren was mijn beltegoed opgegaan en hij kwam vandaag even langs om te zeggen dat hij beltegoed voor me aan het regelen was, haha.
Gisterenavond kwam Martijn nog eventjes langs en hebben nog een serie Off Centre gekeken!
Zondag heb ik trouwens met Annemieke, Marie Cecile en Anneloes een massage gehad, heel goedkoop. Het was een full body massage; hoofd, schouders, nek, armen, handen, rug, benen en zelfs m’n kont:)
De kleinste dingen hebben hier ook een betekenis.. bijvoorbeeld hoe je tijdens het eten je eetstokjes vast houdt. Hoog vasthouden is dat je liever ergens anders eet en laag is dat het lekker is en dus hier wilt blijven eten. Hier is Feng Shui, vooral bij de oudere generatie nog steeds belangrijk. Soms betalen ze een speciaal persoon om op een begraafplaats een speciale plek aan te wijzen.. Het zou helpen om diegene die overleden is een betere toekomst te geven!
Maar ook grappige dingen; een vrachtwagen die hier de straten schoonhoudt met water op het deuntje van Happy birthday to you, mensen die gewoon liggen te slapen tijdens het werk of in een restaurant of dat hier alles goed voor je huid of ogen is qua eten.
Ik dacht dat Nederland een visland is maar niks is minder waar vergeleken met China. Hier eten ze zoveel vis… ongelofelijk! En ze drinken meestal thee voor het eten, thee dat soms meer dan 50 jaar onder de grond heeft gezeten en dus best duur is.
Ik ben dus net klaar met werken.. heb de komende dagen diensten van 12-20;30 en dan vrijdag samen met Annemieke vrij. Samen een tempel bezoeken of het theehuis. Nu eventjes naar Maya’s Bar toe voor een drankje met Martijn en Annemieke. Over 2 weken trouwens naar Shanghai toe met Annemieke voor een weekend.. heb er nu al zin in!!
Ik heb nog helemaal niks te klagen gehad, zelfs het werk is leuk dankzij de top collega’s die ik heb. Dit is mijn laatste weekje in Coffee Garden en ik vind het toch jammer om te gaan. Ze zeggen zelfs dat het restaurant waar ik nu ga werken nog leuker is dus ik ben benieuwd!!
Ik wil allemaal nog veel meer zeggen maar dat bewaar ik wel voor een volgend verhaal.. ik hoop dat het met jullie ook allemaal goed gaat. Vind het fijn wat meer contact te hebben dan dat ik in Spanje had.
Groetjes en liefs,
Niels
08 Maart 2011 - 14:31
Gerrie:
Je blog is weer te gek, ik zie alles voor me. Wat een mooie foto's, zo krijgen we een goeie indruk van het land. Je krijgt haast te weinig tijd om alles te doen wat je doen wil, maar beter zo dan je vervelen.
Ik kijk weer uit naar de volgende blog, en zie dat je eruit haalt wat erin zit.
groetjes en een zoen,
tante Gerrie -
08 Maart 2011 - 14:32
Lilian:
Hoi Niels,
Ik begin zo langzamerhand het gevoel te krijgen dat je straks niet meer terug wilt naar nederland. Maar ja, beter zo als dat je heimwee zou hebben.
Je leert in ieder geval genoeg mensen kennen. En leuk dat je wat leert van de Chinese cultuur, die is wel bijzonder lijkt me.
Nog veel plezier verder en tot aan de telefoon maar weer.
Groetjes mama -
08 Maart 2011 - 20:36
Birgitta:
Ha Niels,
Je verhaal is weer geweldig, ik denk dat ik toch ook ooit een keer naar China moet. Ik krijg wel een hele goede indruk van het land. Qua lengte pas ik er goed. Het is voor jou een geweldige ervaring, de tijd van je leven.
Kun je al met stokjes eten? Doe je ook mee aan alle Chinese gewoontes?
Zal wel wennen zijn als je weer in Nederland woont.
Nog veeeeel plezier,
Birgitta en de rest xxxxx
09 Maart 2011 - 09:07
Ans:
Hoi Niels,
Ik word heel enthousiast van China als ik je verhalen lees. Wat maak je veel mee en heb je veel plezier. Maar het komt ook hoe je het vertelt denk ik. Je kunt hele leuke verhalen schrijven. Geniet nog maar van je leuke stage en ik kijk al weer uit naar je volgende verhalen.
groetjes van Ans -
09 Maart 2011 - 09:08
Ans:
groetjes van Ans -
10 Maart 2011 - 16:16
Lao Marinus:
Weer een te gek verhaal, ik ben blij dat je ook zo geniet van het land en de mensen. Ik herken het helemaal wat je zoal meemaak en denk.
Gr Marinus. [Vader MC]
15 Maart 2011 - 23:40
Kristy:
nielss!
superleuk om te lezen en leuke fotos!
zo te lezen gaat alles goed daar!
ik blijf je volgen hihi
kiss -