Weekend!
Door: Niels
Blijf op de hoogte en volg Niels
13 Februari 2011 | China, Hangzhou
Hoe is het daar in het westen? Bedankt voor jullie reacties, altijd leuk ze te lezen!!
Hier is alles helemaal goed.. het is nu zondagmorgen half 11 en ik vanaf dat ik hier ben heb ik me al erg goed vermaakt! Het is hier echt gezellig en leuk. Vorig jaar in Spanje was ik als enigste vrij en zat ik een beetje alleen in het begin, dus dat is echt een stuk anders hier. Ik merk echt dat mensen je echt snel in een groep opnemen..
Annemieke en ik kregen vrijdag een grote rondleiding door het hotel; wat een mooi gebouw en omgeving. We zitten pal aan het West Lake en om ons heen veel groen. Iedereen was heel aardig voor ons en wilde ons overal mee helpen. Vrijdag avond zijn we per taxi naar Renate gegaan, ze zit een beetje verder weg dan de rest. Best jammer en ze zit ook nog eens alleen.
We betalen voor een half uurtje taxi ong. 70 RNB, dat is ongeveer 10 euro en dan gedeeld door 4 personen:P We hebben haar kamer gezien en we hebben pizza gegeten vlakbij… heel gezellig!:D
Nou ik moest nog wat boodschappen hebben en toevallig was er een hele grote supermarkt in de buurt.
Je had daar volgens mij van alles en ook levende dieren; schildpadden in een netje (levend), kikkers, ranzige soorten vissen en kreeften en weet ik ‘t… sowieso kijkt iedereen je al aan omdat je westers bent maar nu we allemaal foto’s zaten te maken helemaal!
Er dachten dus mensen grappig te zijn om die dieren even met hun handen op te pakken haha:P
Wij helemaal lachen en foto’s maken… iedereen was stil en keek ons aan vanuit de verte.
Daarna taxi terug gepakt naar huis… Anneloes en Marie Cecile bleven bij ons slapen want we waren best moe! De taxichauffeur wilde eerst 150 RNB hebben, terwijl de heenweg voor 70 er waren gekomen. Hij wilde niet echt omlaag dus zijn we de taxi uitgestapt. Helaas waren er verder geen andere taxi’s dus moesten we die wel nemen… haha nou hij reed als een gek! Door rode lichten en helemaal scheuren over de weg… wow!
Gisteren geslapen tot 13:00 in de middag en mevr. Ding stond met Renate al hier op de stoep.. oeps!
We hebben een chinees nummer gekocht dus ik kan samen met Marie Cecile, Anneloes, Renate en Annemieke onderling gratis bellen! Daarna nog wat gedronken in Maya’s Bar, wat in de avond een leuke bar is!! Op een gegeven moment zagen we daar dus een grote pot staan met ‘water’ en een dode slang op de bodem en een kraantje eraan… ik vragen of we een klein glaasje mochten:P
Uiteindelijk hebben renate en ik ieder wat gedronken van dat drankje.. Echt super vies en ik had nog echt een soort van Slangen smaak in m’n mond.. Hij bleek er ook al 3 jaar in te liggen, bah!
Hij stond wel op sterk water haha!
Gisteren zijn we lekker uitgeweest met 2 andere Nederlandse jongens, die werken hier al sinds Augustus. Heel gezellig en echt leuke mensen hier allemaal. Iedereen spreekt je echt aan.. Een jongen uit Duitsland zei dat we een keer de stad in moesten gaan en ook Martijn en Jannick waren aardig!!
Nou het is nu half 11 geweest in de ochtend en ga zo even lekker wat eten! Renate is bij Annemieke blijven slapen paar kamers verderop dus die ga ik zo ff lekker wakker maken… we hebben nog een leuke dag voor de boeg!
Liefs vanuit China!
P.s.: De foto's van en in het hotel komen later! Dan schrijf ik ook hier mijn Chinese nummer en een mogelijkheid om goedkoop te bellen vanuit NL!
13 Februari 2011 - 07:13
Anne Marie:
hoi niels,
Wat een verschil hoe je je voelde in spanje in het begin. Je doet direkt moeite om je aan te passen en al die indrukken op je in te laten werken.
Je maakt in die paar dagen al meer mee dan in de vorige stage, en dan moet het echte werk nog beginnen.
Ik vind het heel leuk om hoe je schrijft te lezen, nog een leuke dag en ben benieuwd hoe je eerste werkdag er uit ziet
xx anne marie je tante -
13 Februari 2011 - 08:44
Janine:
heey niels,
wat leuk dat je het daar zo naar je zin heb maar mnr hoffman hoe durft U van dat drankje van die slang wat te drinken wat bezielt U! hahahahaha bah bah!:P hahaha
maar wel grappig man met die levende dieren zo in die supermarkt haha gekkehuis!!!!!!!:p
Ik ben nu aant oppasse ofnja nu? zaterdagavond (gister) ging ik oppassen om 9uur maar ze is nu nog steeds niet thuis het is nu kwart voor 10 s'ochtends maar ze had een sms net gestuurd dat ze wat later is dus hahaha
en die automaat is dat echt zo''n klein pin-automaat ja:P hahahahaha wat een lol zeg hahaha
Nou veel plezier daar en ik ben al benieuwd naar je volgende verslag
Liefs Janine -
13 Februari 2011 - 10:02
Anique:
Hey Niels!
Wat leuk om zo snel weer wat van je te horen! :D
Zo te zien heb je het erg leuk! wat apart dat ze levende vissen in de supermarkt verkopen.. en slapen overal?? hahaha :P
en niels... dat slangendrankje... gatsie! als jij zegt dat slang, naar slang smaakt. geloof ik dat meteen... maar hoe smaakt slang dan..?
ik geloof ook best dat het niet te drinken was.. (dan hoef je dat niet meer te proberen!)
hoe gaat het eten met stokjes??
xxxx :) -
13 Februari 2011 - 10:56
Annemiek:
haha leuk leuk om te lezen :P
Mooi dat het je gelijk al bevalt! :d
Ik hou je blogs in de gaten want herken zelf dingen en is leuk om te lezen! haha -
13 Februari 2011 - 11:29
Gerrie:
Leuk stukje Niels, wat jij daar al allemaal meemaakt in die paar dagen. Vanaf volgende week begint het echte werk, zal best apart wezen allemaal. Leuk dat je daar zo'n gezellig groepje mensen hebt, kun je buiten je werk om leuke dingen doen. Blijf je goed volgen en we spreken elkaar. liefs vanuit Groesbeek -
13 Februari 2011 - 21:52
Birgitta:
Ha Niels,
Je weekend zit er ondertussen al op. Maar ik zie dat je het goed bent door gekomen. Het is natuurlijk wel fijn dat je elk weekend vrij bent.
Ik zag dat jullie ook vrienden mogen laten slapen, doen ze daar niet moeilijk over?
Je ligt nu te slapen, morgen moet je weer aan de slag. Maak er een leuke dag van en we spreken elkaar snel weer.
xxxxxxxx Birgitta
15 Februari 2011 - 09:12
Corry En Wim:
hallo Niels.
Fijn te horen dat het goed met je gaat.
Ik zie dat je nog maar 181 dagen hoeft te gaan voor je thuis bent.
We hadden nog wel op visiete willen komen,maar dat is dan haast de moeite niet meer.
We wachten maar tot je terug bent.
Eigenlijk,heb ik niet zo veel te melden,alleen dat het hier erg mooi weer is(vroege zomer)
Zie overal de mensen hun thuinstellen weer buiten zetten,jammer dat je er nu niet bent.
Maarja,jij eet alle dagen natuurlijk chinees en ik weer niet dat is jammer voor mij.
Je moeder moest eers nog mijn pc herstellen,want ik kon het programma van niels waar ben je niet openen.
Gelukkig is dat weer goed gekomen.
Als jij nou met je vertaler wat chinees gaat leren,doe ik dat hier ook.
Kunnen we straks samen wat in het chinees bijpraten,
Nou niels hoop dat het je verder goed gaat,laat nog wel eens wat van ons horen.
Groetjes van corry en wim